Stresul produs de un consum de benzina ridicat

Consumul de benzina al unei masini este foarte strans legat de confortul psihic al unui sofer si de confortul oferit pasagerilor masinii. Mai exact, cu cat o masina are un consum de benzina mai mare, cu atat un sofer devine mai stresat. Pretul combustibililor, in plina expansiune in ultimii ani, a ajuns sa fie o adevarata problema pentru soferii nevoiti sa circule cu masinile personale zilnic, prin orase. La job, la scoala copiilor, la cumparaturi sau in vizite, transportul cu masina personala inseamna consum de combustibil ridicat si costuri mari, din ce in ce mai mari. Ce putem face sa scapam de stresul provocat de consumul ridicat de benzina? Cum putem reduce consumul de benzina al masinii noastre? Iata ce solutii va propun!

Cea mai buna solutie pentru a opri stresul si neplacerile provocate de un consum de benzina ridicat, este aceea de a folosi masina personala doar in cazuri urgente. Insa, in marile orase, este imposibil sa te lipsesti de masina personala atunci cand ai un job solicitant, cand ai copii de dus la scoala zilnic, cand trebuie sa faci cumparaturi etc. Fiecare dintre noi avem nevoie de o masina pentru a putea supravietui unui oras mare. Si daca am stabilit ca nu se poate fara masina, sa facem o alta organizare. Condu doar atunci cand traficul este mai liber. A venit momentul sa eviti sa pornesti motorul masinii in orele cu circulatie intensa. Cauta, de asemenea, si alte trasee pe care sa mergi. Sigur poti sa-ti duci copiii la scoala si pe strazi mai laturalnice. Sau, ii poti lasa la o statie de tranvai, la un metrou, astfel incat sa eviti intersectiile mari, centrul, zonele cu piete.

Pentru un consum de benzina scazut, poti sa-ti reprogramezi si orele de mers la piata/la cumparaturi. Calculeaza-ti timpul, organizeaza-ti drumurile astfel incat sa nu fii nevoit sa faci cumparaturile atunci cand orasul este blocat din cauza traficului. Poti alege orele tarzii, cand strazile sunt mai libere si supermarketurile mai goale.

Apeleaza si la ajutorul unui economizor de benzina. Acesta are rolul de a reduce consumul de benzina cu 25% fata de cel obisnuit. Poti comanda economizorul de benzina de pe internet, impreuna cu detaliile de montare si cu garantia aferenta.