Sighisoara – un oras fascinant

Sighisoara este un oras fascinant unde vei descoperi o sumedenie de obiective turistice care mai de care mai interesante si mai frumoase. Daca pana in prezent nu ai mai fost niciodata in Sighisoara, atunci ia considerare optiunea de a-ti petrece urmatoarea vacanta in aceasta locatie. Sighisoara se afla in judetul Mures, are o populatie de aproximativ 28.102 de locuitori si prima atestare documentara dateaza din anul 1280. De asemenea, este important de stiut ca centrul istoric al orasului este inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Cetatea Sighisoara – centrul istoric al orasului amintit anterior – este locuita chiar si in zilele noastre, fiind strajuita de un zid cu o lungime de peste 900 de metri. Initial zidul avea inaltimea de 4 metri, insa de-a lungul timpului acesta a suferit numeroase modificari, astfel ca in unele zone atingea chiar si 14 metri inaltime. De asemenea, trebuie mentionat ca acest zid avea 14 turnuri din care mai exista 9 la ora actuala, iar fiecare turn reprezenta sediul unei anumit bresle mestesugaresti: turnul macelarilor, turnul tabacarilor, turnul croitorilor si lista continua.

Turnul cu Ceas are o inaltime de peste 60 de metri si este considerat a fi simbolul orasului Sighisoara. Acesta este localizat in partea de sud – est a cetatii. A fost construit in secolul al XIV-lea cu scopul de a proteja principala poarta si poate fi observat de catre toti cei care se afla in centrul istoric al orasului. Odata ajuns in Sighisoara poti descoperi, pe langa turnurile cetatii, multe alte obiective precum Casa Venetiana, Biserica din Deal si multe altele. Asadar, nu mai sta pe ganduri si pregateste-te de o vacanta uimitoare alaturi de prieteni si familie.

O excursie de cateva zile in Sighisoara, un superb oras cu o istorie de lunga durata, iti va oferi posibilitatea de a te relaxa, dar si de a descoperi totodata o sumedenie de obiective turistice uimitoare. Turnurile cetatii, frumusetea si arhitectura deosebita a constructiilor precum si importanta istorica a locului sunt doar cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti programezi o noua vacanta. Acestea fiind zise, iti urez drum bun si vacanta placuta!