Sibiu – Sighisoara – Brasov

Daca iti doresti o vacanta inedita in care sa descoperi numeroase locuri noi de o frumusete incredibila atunci poti opta pentru un tur al oraselor Sibiu, Sighisoara si Brasov. Distanta totala pe care o vei parcurge cu masina este de aproximativ 210 de kilometri daca vei pleca din Sibiu, vei trece prin Sighisoara si vei opri ulterior in Brasov. In acesti 210 de kilometri vei avea ocazia de a vizita unele dintre cele mai frumoase locuri din Romania!

Sibiul este un oras cu o populatie de aproximativ 147.000 de locuitori si cu numeroase atractii turistice. Muzeul Brukenthal este, fara dar si poate, un loc pe care trebuie sa il vizitezi. Acesta a luat nastere in anul 1817 si este gazduit de catre Palatul Brukenthal din Sibiu. De asemenea, trebuie mentionat ca in anul 2015 peste 400.000 de oameni au vizitat acest muzeu. Complexul Național Muzeal „Astra”, Muzeul Locomotivelor cu Abur alaturi de multe alte obiective importante iti vor oferi ocazia de a afla o sumedenie de lucruri noi.

Odata ajuns in Sighisoara vei descoperi un oras incredibil. Zidurile vechi rezista si in prezent, iar din cele 14 turnuri care au existat in trecut, la ora actuala au mai ramas doar 9. Fiecare dintre aceste turnuri erau atribuite unei bresle mestesugaresti. Pe langa cetatea medievala mai poti descoperi si alte obiective turistice precum Casa Venetiana, Turnul cu Ceas si asa mai departe.

Brasov, capatul acestui minunat tur, este un oras impresionant atat prin pozitia geografica pe care o are, cat si prin arhitectura splendida. Odata ajuns in Brasov iti poti incepe expeditia din Piata Sfatului in apropierea careia se afla Biserica Neagra, Turnul Alb, Turnul Negru si alte locuri pe care le poti descoperi. Cu o eleganta si un rafinament aparte, Brasovul este un oras in care iti poti petrece o vacanta placuta alaturi de prieteni si familie. Mai mult decat atat, in vecinatatea acestuia poti vizita Castelul Bran care se afla la o distanta de aproximativ 30 de kilometri sau Cetatea Rasnov care se afla la aproximativ 20 de kilometri.

In concluzie, un tur intre orasele Sibiu, Sighisoara si Brasov este o experienta inedita din care poti afla o sumedenie de lucruri noi si care iti ofera ocazia de a vizita obiective turistice importante.