Ramele pentru tablouri – rol si influente

Fara doar si poate, talentul unui artist nu poate fi pus la indoiala pe baza unui singur tablou, acolo unde un artist isi expune cele mai profunde ganduri si viziuni cu privire la atatea tematici descriptive. Fiecare cadru este expus functie de sentimentele artistului, iar aici cu siguranta anumite detalii cromatice sau efecte de fundal vor face diferenta in analizarea unei opere de arta.

Insa conteaza atat de multe aspecte cand vine vorba de tablouri, incat nici nu stim la care sa ne gandim mai intai.

Sa fie calitatea pensulei sau a pastei de culoare? Sa fie mana artistului care sa faca pe deplin diferenta, indiferent de capacitatea obiectului de lucru? Sa fie rama care incdreaza lucrea de arta cu atata finete?

Toate lucrurile tind sa devina un mister, care in final vor aduce cele mai bune opere de arta in discutie, care sa exprime sentimente puternice sau sa ilustreze peisaje cu totul si cu totul neobisnuite, neasteptate sau familiare.

Insa, pentru ca un tablou sa fie definitivat si sa aibe capacitatea sa fie elementul perfect de design, fie ca vorbim de expunerea in muzee sau in propria noastra locuinta, are nevoie de o rama, care sa potenteze lucrarea si sa demonstreze, odata in plus, autenticitatea si designul sau deosebit.

In plus o rama are rolul si de a proteja structura lucrarii, iar aici cu siguranta cateva materiale vor face diferenta.
Daca consultam mediul online, ne vom da seama care sunt acele profiluri de rame pentru tablouri care fac diferenta in privinta aspectului si a rezistentei.

Producatorii ne dau posibilitatea sa alegem dintr-o varietate de modele de rame pentru tablouri, in functie de dimensiuni, material, ornamente,  dar si culori, cele mai comune fiind cele din material plastic sau din lemn.

Daca dorim ceva mai spectaculos care sa prinda contur, atunci avem nevoie de rame incheiate sau de o structura pe oglinda, care sa aduca in plus un decor peisagist frumos.

Care sunt costurile unor ramelor pentru tablouri? Desigur, aici conteaza foarte mult dimensiunile ramelor, culoarea, grosimea si rezistenta lor.

Astfel putem deosebi ramele, in cele decorative si cele rezistente. In mediul online ne sunt propuse modele de rame pentru tablouri care se afla la reducere, cele mai cunoscute si populare fiind ramele din lemn de brad sau pin colorate sau aurite, dupa caz.

Ramele se pot gasi in diferite marimi si modele, iar pretul lor de pornire este de la 16 lei si poate urca in functie de preferintele noastre.
Daca dorim structuri din plastic, atunci alegerile pot fi mai usoare, deoarece se gasesc o gama variata de modele si culori, totul incepand de la 6,25 lei.

Pentru a avea o lucrare de arta completa, trebuie sa ne gandim la toate aspectele ce tin de aceasta, iar rama nu este decat o dovada ca frumusetea este imbinata cu elementele cromatice si decorative la superlativ!