Parcul Copou din Iasi

Parcul Copou este mai mult decât un simplu titlul în lista cu obiective turistice din Iași, acesta reprezintă o oază de liniște naturală aflată într-un oraș important al țării și totodată unul dintre cele mai mari centre universitare și culturale din România. Odată ajuns în acest oraș trebuie neapărat să-ți petreci măcar o oră în cadrul uneia dintre cele mai mari și mai importante atracții turistice din Iași!

O plimbare pe aleile acestui parc este o experiență unică indiferent de sezon, astfel că primăvara vei rămâne plăcut impresionat de reîntoarcerea vegetației către viață, vara te vei afla într-un plin spetacol al florilor și al naturii, iar pe timp de iarnă vei găsi un spațiu intim și relaxant. Iată unul dintre motivele pentru care Parcul Copou din Iași este o adevărata atracție turistică a orașului.

Amenajarea Grădinii Copou a început în anul 1834 sub îndrumarea domnitorului Moldovei Mihail Sturza, fiind astfel cel mai vechi parc din orașul Iași. Din punct de vedere al locației Grădina Copou din Iași este amplasată pe dealul Copoului, una dintre cele mai frumoase zone ale orașului. Încă de la intrare se poate observa în depărtare Obeliscul cu lei, un monument construit între anii 1834 – 1841 ce reprezinta el însuși o atracție turistică din Iași, fără a mai pune la socoteală faptul că se află pozitionat în acest superb parc.

Teiul lui Eminescu din Parcul Copou se află în imediata vecinătate a Obeliscului cu lei. Acest bătrân arbore ce are venerabila vârstă de aproximativ 500 de ani reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din Iași și chiar din țară fiind totodată un simbol al orașului. Lângă Teiul lui Eminescu se află o statuie a marelui poet înconjurată la stânga și la dreapta de aranjamente florale superbe ce reprezintă locul ideal pentru o fotografie frumoasă.

Pe lângă Teiul lui Eminescu sau Obeliscul cu lei în incinta Parcului Copou – una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Iași – se afla și Muzeul Mihai Eminescu, o superbă construcție ce a fost deschisă în anul 1989, exact la 100 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu. Aceasta este unul dintre numeroasele obiective turistice din Iași pe care le poți descoperi, iar tot ceea ce trebuie să faci este o plimbare prin Parcul Copou din Iași, o minunăție a orașului. Mai mult decât atât, aleile principale ale parcului sunt înțesate de busturi ale unor personalități marcante, așadar nu rata ocazia de a-ți petrece câteva momente în această locație odată ajuns în Iași.

Relaxare, linișite, o plimbare alături de prieteni sau familie, atracții turistice din Iași, aranjamente florale incredibil de frumoase, arbori uriași, alei deosebit de frumoase și liniștite, toate te așteaptă să le descoperi! Parcul Copou este fără îndoială unul dintre cele mai importante obiective turistice din Iași, așadar dacă îți vei petrece o vacanță aici nu uita să treci pe lista cu lucruri de făcut și vizitarea acestuia! De asemenea, camera de fotografiat este un instrument pe care nu ar trebui să îl uiți acasă. Acestea fiind zise nu îmi mai rămâne decât să îți urez plimbare plăcută!