Grădina Botanică Anastasie Fătu din Iași

Grădina Botanică Anastasie Fătu ocupă un loc important pe lista cu obiective turistice din Iași, astfel că dacă ți-ai programat o vacanță în acest frumos oraș nu uita să-ți petreci o parte din timp și aici. Puține lucruri sunt la fel de plăcute ca o plimbare într-un decor natural de vis, alături de cei dragi, prieteni sau membri ai familiei. Dintre toate aceste atracții turistice, Grădina Botanică din Iași este unică prin varietatea de plante pe care le poți întâlni aici precum și prin frumusețea locului.

Este important de știut că superba Grădină Botanică din Iași este cea mai veche din țară, iar prin urmare nu este de mirare că se află printre cele mai vizitate obiective turistice din oraș. Aceasta a fost fondată în anul 1856 de către medicul și naturalistul Anastasie Fătu pe un teren care a fost achiziționat ca proprietate personală, însă ulterior, dupa moartea sa în anul 1886, acest teren a fost vândut de către urmași, iar o parte din plantele existente aici au fost relocate în a doua grădină botanică fondată in anul 1873. Aceasta din urmă era amplasată la mică distanță de prima și conținea numeroase exemplare donate chiar de către Anastasie Fătu.

Ulterior, Grădina Botanică din Iași suferă încă două alte modificări pentru a ajunge în locul în care se află și în prezent. Aceasta se numără printre cele mai frumoase obiective turistice din Iași și conține o sumedenie de plante deosebit de frumoase pe care merită să le descoperi în timp ce faci o plimbare plăcută și relaxantă. Prima locație a grădinii mai este amintită în prezent doar de numele a două străzi situate în zona Râpa Galbenă și anume Strada Florilor și Stradela Florilor. Bineînțeles, există și casa lui Anastasie Fătu ce se află la adresa Strada Florilor 1 din Iași considerată a fi monument istoric.

Un alt aspect important al Grădinii Botanice din Iași este legat de suprafața totală pe care aceasta o ocupă, astfel ca cele 100 de hectare o transformă într-una din cele mai mari grădini botanice din toată Europa! Iată cum o atracție turistică atât de frumoasă și importantă pentru botaniștii și pasionații de natură de pe întreg continentul nostru se află la noi în țară. Aici vei întâlni sere ce conțin exemplare de plante caracteristice mai multor regiuni ale lumii: zona mediteraneană, zona subtropicală sau zona tropicală.

De asemenea, se poate afirma că din punct de vedere al vegetației România este reprodusă în mare parte la Iași! Pe o suprafață ce însumează un sfert din terenul total al Grădinii Botanice din Iași se află o întreagă varietate de plante și arbori caracteristici provinciilor din țară, iar acest lucru a fost posibil și datorită reliefului unic existent aici. Iată, deci, una dintre veritabilele atracții turistice din Iași!

Odată ajuns în Iași vei descoperi că există numeroase lucruri pe care le poți face precum și o sumedenie de modalități de a-ți petrece timpul liber, însă o plimbare prin Parcul Copou sau Grădina Botanică sunt aspecte pe care nu trebuie să le treci cu vederea. Natura are propriile mijloace prin care ne oferă un sentiment de libertate și totodată un grad ridicat de energie, astfel că o plimbare prin aceste două obiective turistice din Iași este exact ceea ce îți trebuie.