Ceva despre Sighisoara

Romania este o tara minunata, incarcata de istorie si cu numeroase locuri frumoase pe care le poti descoperi intr-o vacanta de cateva zile. Unul dintre acestea este orasul Sighsioara din judetul Mures, o superba locatie in care o vacanta se transforma intr-o experienta pe care nu o vei uita prea curand datorita atractiilor turistice pe care le vei descoperi odata ajuns la destinatie.

Trebuie mentionat ca Sighisoara are o populatie de aproximativ 28.000 de locuitori, iar prima atestare documentara dateaza din anul 1280.

Odata ajuns in Sighisoara vei descoperi un oras fascinant. Cetatea este inconjurata de ziduri care dateaza din vremuri stravechi. Acestea au o lungime de aproximativ 900 de metri si au avut rol in apararea cetatii de-a lungul timpului. De asemenea, Cetatea Sighisoara a avut 14 turnuri, iar fiecare dintre acestea apartinea unei bresle, insa in prezent mai exista doar 9 turnuri.

Turistii care opteaza pentru o vacanta in aceasta locatie vor avea ocazia de a observa si Turnul cu Ceas, simbol al orasului si totodata una dintre fortificatiile care proteja poarta principala de acces in cetate. Cu o inaltime de 64 de metri, Turnul cu Ceas poate fi vazut indiferent de locul in care te afli in centrul istoric al orasului.

Mai trebuie mentionat ca Cetatea Sighisoara este inclusa pe lista patrimoniului mondial UNESCO inca din anul 1999. Din punct de vedere istoric amintim ca intre anii 1431 – 1435 Vlad Dracul a stat la Sighisoara. De asemenea, cetatea a fost atacata de multe ori de-a lungul timpului, iar in anul 1646 si 1709 au murit 2000 de locuitori respectiv 4000 de locuitori din cauza ciumei.

Biserica din Deal, Casa Venetiana alaturi de multe alte obiective si atractii turistice te asteapta sa le descoperi, asadar daca iti doresti o vacanta frumoasa alaturi de prieteni si cei dragi nu ezita sa pornesti catre Sighisoara, unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. Sighisoara este un oras fascinant datorita arhitecturii sale si totodata un oras incarcat de istorie avand in vedere evenimentele care s-au desfasurat in aceasta locatie. Iata, deci, doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa iti programezi o vacanta in Sighisoara.