Ce e un convertizor de frecventa

Convertizoarele de frecventa sunt aparate des folosite in automatizarile industriale. Rolul lor este bine cunoscut si valorificat la maxim de companiile care doresc sa beneficieze de productii eficiente si ieftine. In plus, convertizoarele de frecventa se gasesc foarte usor de achizitionat si se monteaza la fel de simplu. In Romania sunt foarte multe companii care comercializeaza convertizoare de frecventa la preturi accesibile, care ofera si montajul si mentenanta acestora. Astfel, oricine isi doreste modernizarea companiei sale, poate apela cu succes si la montarea unui convertizor de frecventa. Dar, sa vedem mai exact ce inseamna si care sunt avantajele convertizoarelor de frecventa.

Convertizorul de frecventa este un echipament electronic a carui misiune este aceea de a controla viteza de rotatie a unui motor, regland frecventa si marimea tensiunii de alimentare a acestuia.
Convertizoarele de frecventa au suferit, de-a lungul anilor, numeroase modificari de compozitie. Evolutia tehnologiei si a automatizarilor industriale a condus, implicit, catre evolutia elementelor constructive a convertizoarelor de frecventa, acest lucru asigurand un control automat cat mai precis si mai eficient.

Avantajele convertizoarelor de frecventa sunt numeroase. Acestea au fost masurate, testate si verificate de-a lungul timpului, de companii mari, industriale, ale caror activitati s-au imbunatatit in urma automatizarilor industriale.
Un prim avantaj al unui convertizor de frecventa consta in reducerea considerabila a consumului de energie electrica. Si cum consumul de energie electrica intr-o companie mare este imens, o astfel de reducere reprezinta o imbunatatire considerabila a bugetului. Tot ceea ce inseamna ventilatoare, lifturi, scari, pompe, etc., datorita convertizoarelor de frecventa, au o activitate intensa la un consum redus de energie.
Un convertizor de frecventa ajuta si la eficientizarea unei productii, reducand timpul de productie si optimizand productia.
De asemenea, convertizoarele de frecventa nu necesita o mentenanta constanta si complicata. Procesul de functionare este simplu si sigur asa ca mentenanta este redusa.
Convertizoarele de frecventa sunt dotate cu numeroase functii software si hardware. Aceste aspecte avantajeaza orice companie deoarece nu mai necesita montarea altor echipamente in instalatiile in care exista.

Pe langa avantajele mentionate mai sus, de natura tehnica si materiala, convertizoarele de frecventa ofera si un confort psihic ridicat administratorilor care isi doresc stabilitate si siguranta pentru ei si pentru afacerile lor.