Angajarea unui diriginte de santier pentru supravegherea constructiei

Orice constructie necesita respectarea unor etape precum si a legislatiei aflate in vigoare, asadar daca te afli in situatia de a ridica un nou imobil, iata un aspect important. Dintre aceste legi o amintim pe cea care impune angajarea un inspector de santier, astfel ca printre costurile necesare constructiei va trebui sa ai in vedere si urmatoarele trei cuvinte: diriginte santier pret! Bineinteles ca acesta poate varia de la un expert la altul sau de la un oras la altul, iar experienta isi poate spune, de asemenea, cuvantul.

Este important sa iti indrepti atentia catre diriginte santier pret din mai multe motive, iar unul dintre acestea ar fi avantajele pe care un inspector de santier le ofera investitorului. Inainte de toate trebuie stiut ca acesta este o persoana fizica autorizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii, iar intre beneficiar si dirigintele de santier se va incheia un contract pe baza caruia acesta din urma se obliga sa respecte legile aflate in vigoare si sa supravegheze intreg procesul de executie.

Necesitatea de a-ti indrepta atentia catre diriginte santier pret este un aspect pe care trebuie sa il ai in vedere inca de la inceputul lucrarilor. Acesta nu doar ca supravegheaza intreg procesul de executie, dar intocmeste si unele documente cum ar fi cartea tehnica a constructiei. Folosind o serie de documente pe care le obtine de la echipa de executie, dar si de la proiectant, un inspector de santier va intocmi cartea tehnica a constructiei pe care o va inmana beneficiarului la finalul lucrarilor, astfel ca diriginte santier pret devine un aspect important.

Mai mult decat atat, expertul mai sus aminti are rolul de a intermedia legatura dintre beneficiar si firma de constructii, furnizorii de materiale si asa mai departe, astfel ca serviciile sale reprezinta un avantaj demn de luat in considerare. Una dintre principalele sarcini ale acestuia este de a verifica existenta unei autorizatii de constructie si ulterior de a analiza si studia atent proiectul alaturi de mijloacele prin care constructia va fi dusa la bun sfarsit, deci diriginte santier pret sunt trei cuvinte pe care nu le poti trece cu vederea.

Dupa cum aminteam anterior, diriginte santier pret poate fi un aspect care variaza de la un oras la altul, iar experienta in domeniu poate accentua aceasta diferenta. Cu toate acestea, angajarea unui inspector de santier nu este doar un avantaj, ci si o obligatie, dat fiind faptul ca exista legi ce reglementeaza acest lucru. Munca unui expert in acest domeniu este relativ dificila, deoarece lista de sarcini este mare, cele mentionate anterior fiind doar cateva dintre acestea. Spre final, mai trebuie mentionat ca un diriginte de santier poate raspunde in fata legii daca lucrarile nu respecta reglementarile aflate in vigoare sau proiectul.

Un gând despre „Angajarea unui diriginte de santier pentru supravegherea constructiei”

Comentariile sunt închise.