10 lucruri pe care nu le stiai despre gazul lampant

Banalul gaz lampant, folosit odinioara pentru iluminatul stradal, are proprietati nebanuite. De-a lungul timpului, acesta a fost folosit si pentru tratarea anumitor afectiuni, in combinatie cu ceaiuri, miere, uleiuri sau seminte. Insa, pe langa obisnuitele lucruri pe care le-ai auzit deja despre gazul lampant – sau petrolul lampant, cum mai este el cunoscut -, noi venim si iti mai spunem inca 10 aspecte despre acest compus petrochimic. Iata care sunt acestea!

  1. La Institutul de Tehnologie Chimica de la Brazi, cercetatorii au demonstrat ca, cu ajutorul gazului lampant, se pot trata afectiuni carora medicina moderna nu le face fata.
  2. In momentul actual, sunt in lucru medicamante care sa trateze psoriazisul si hepatita C. Acestea au la baza compusi petrochimici.
  3. Retetele populare de folosire a gazului lampant in cadrul diverselor afectiuni (amigdalite, bronsite, sinuzita, variola, ulcer, hepatita, diabet zaharat, paraziti intestinali etc.) au rezultate incontestabile.
  4. Gazul sau petrolul lampant a fost scos la lumina ca medicament de catre homeopatul Samuel Hahneman. Medicul a tratat cancerul de piele cu ajutorul gazului lampant.
  5. Gazul lampant a fost utilizat alaturi de uleiuri volatile, pentru prima oara, de naturistul Otto Englisch. Astazi, combinatiile dintre gaz lampant si uleiuri stau la baza a numeroase tratamente naturiste de infrumusetare.
  6. Cateva picaturi de gaz lampant dimineata, pe stomacul gol, ajuta la eliminarea parazitilor intestinali. Cura trebuie tinuta timp de 7 zile si repetata iar dupa inca 10 zile. Daca gustul de gaz nu este suportat, puteti sa luati picaturile impreuna cu o lingurita de miere de albine.
  7. In trecut, gazul lampantera folosit si in compozitia sapunurilor. Din gazlampant, ceara de albine, spirt si sapun obisnuit se realiza un sapun special.
  8. Efectele benefice ale unei cure cu petrol se dubleaza daca, alaturi de gazul lampant, se consuma si ceaiuri specifice afectiunilor de care sufera pancientul.
  9. Gazul lampant vindeca si durerile osoase. Nu trebuie decat sa masati bine zona afectata si sa o inveliti intr-o patura groasa. Dupa cateva zile, durerile vor disparea. Este posibil sa trebuiasca sa practicati obiceiul cateva saptamani la rand pentru o vindecare completa.
  10. Infectiile de sub unghii sau unghiile infectate se trateaza tot cu ajutorul gazului lampant. Tineti unghia afectata in petrol si puroiul se va retrage, unghia vindecandu-se.